Služba Fotky od Googlu sa prestane od júla synchronizovať s Disk Google

Šikovnú a obľúbenú službu Fotky čaká od júla zmena, ktorá je podľa Google žiadaná, no používateľov zrejme príliš nenadchne. O čo ide?

Fotky Google si plnia svoju funkciu na výbornú a patria medzi najlepšie svojho druhu. Fotografie z mobilných zariadení automaticky zálohujú, dá s k nim dostať z ľubovoľnej platformy a pracovať s nimi ďalej. Obrovskou výhodou, ktorú neponúka nikto iný, je možnosť (takmer) neobmedzenej kapacity pri dodržaní maximálnej veľkosti fotografie a videa.

ZDROJ | pixabay.com

Google však na základe spätnej väzby používateľov zistil, že prepojenie služieb Fotky a Disk je pre mnohých mätúce, takže pristupuje k zjednodušeniu ich používania.

Od 10. júla sa nové fotografie a videá z Disku nezobrazia automaticky v aplikácii Fotky a opačne – nové snímky nebudú pridané do priečinka Fotky na Disku. Rovnako nebudú odstránené fotky a videá v aplikácii Fotky, ak sa vymažú na Disku. Táto zmena je navrhnutá tak, aby zabránila náhodnému vymazaniu položiek medzi produktmi.

Pozrite siFotky Google sa dostali o úroveň vyššie

Nová funkcia Upload from Drive v službe Fotky Google

Táto funkcia má umožniť získať používateľom viac kontroly nad svojimi zábermi. Upload from Drive umožňuje ručne vyberať fotografie a videá z Disku (vrátane položiek Zdieľané so mnou) a importovať ich do služby Fotky. Po skopírovaní nie sú tieto položky prepojené medzi týmito dvomi produktmi.

ZDROJ | Panasonic

Tu však prichádza veľký problém pre používateľov. Keďže fotografie a videá sa už nebudú synchronizovať medzi oboma produktmi, dáta skopírované v pôvodnej kvalite sa budú započítavať do kvóty úložného priestoru v službe Disk aj Fotky.

Zálohovane a synchronizácia v počítačoch

Zálohovanie v platformách Windows a macOS bude naďalej možné v oboch službách, vo vysokej kvalite, alebo v kvalite originálu.

Položky odoslané ako Vysoká kvalita sa nebudú, tak ako doteraz, započítavať do kvóty na ukladanie do účtu. Súbory odovzdané pomocou služby Zálohovanie a synchronizácia v pôvodnej kvalite do oboch služieb sa budú na kvótu počítať, ale len iba raz.

Pozrite siGoogle Fotky ponúkajú možnosť si vytvoriť vlastné fotoalbumy

Ktoré súbory ostanú v Disk Google?

Fotografie a videá zo služby Disk, ktoré sa nahrali pred touto zmenou, zostanú v aplikácii Fotky. Kto má priečinok „Fotky Google“ na Disku, zostane v priečinku, ale už sa nebude automaticky aktualizovať.

ZDROJ | Google

Aj keď Google hovorí, že jeho cieľom je zjednodušiť niektoré funkcie, ktoré spôsobili zmätok, zdá sa, že touto zmenou spôsobia ešte väčší chaos. Okrem toho, že zrejme viac používateľov začne za ukladanie fotografií platiť (čo by sa podobalo na krok od Applu, ktoré si nechá za všetko aspoň dvakrát zaplatiť), skomplikuje život používateľom chromebookov. Tam je totiž Disk Google priamo integrovaný do aplikácie Súbory.

ZdrojGoogle blog,Google

Komentáre k článku