Facebook oznámil, že pridáva novú funkciu na kontrolu súkromia, ktorá umožní používateľom systému Android vypnúť sledovanie polohy, keď nevyužívajú aplikáciu. Toto oznámenie prichádza len pár dní, po tom, čo bolo zistené, že Facebook využíval lokalizačné údaje na sledovanie ľudí. Pred touto aktualizáciou museli používatelia zapnúť prístup k zdieľaniu ich polohy. Ak aplikácii povolili možnosť pristupovať k vlastnej polohe, mohla zhromažďovať tieto údaje aj keď bežala na pozadí.

ZDROJ | Facebook